Sezon na dynie trwa w najlepsze. Począwszy od zup, placków, przez sałatki, a skończywszy na musach i puddingach czy nawet tortach. Może być przygotowana na każdą okazję, zarówno na słodko jak i na słono. Miąższ dyni, odpowiednio przyprawiony, jest naprawdę pyszny. Dynia ma wiele zastosowań w kuchni. Najczęściej jest to zupa z dyni. Podajemy przepis.
Podobne posty
-
Lubin: Dwulatek przestał oddychać. Uratowali go policjanci, którzy akurat w przedszkolu szkolili z pierwszej pomocy
Policjanci z Lubina (województwo dolnośląskie), prowadzący w przedszkolu prelekcję z pierwszej pomocy, pomogli uratować dwuletniego Antosia,... -
Kurier sterroryzowany miotaczem gazu. Zabrano mu paczkę wartą 15 tysięcy złotych
Trzy osoby z województwa dolnośląskiego zostały zatrzymane w związku z napadem na kuriera w Lesznie (województwo... -
Siedmiolatka bawiła się w piasku. Nie żyje
Policja i prokuratura badają okoliczności śmierci siedmiolatki z Mysłowic (woj. śląskie). Jak informują śledczy, ze wstępnych...