Ser z czosnkiem lub pieprzem cytrynowym, paprykarz z ryb słodkowodnych, hummus z wędzonym pstrągiem, miód lipowy z propolisem czy jagody leśne w syropie – to tylko niektóre z produktów, które nagrodzono w konkursie „Najlepsze Smaki Dolnego Śląska”. Konkurs organizowany jest w ramach festiwalu Europa na Widelcu. Dziś jednak zaprezentowano jego wyniki, a my możemy Wam podpowiedzieć, jakie regionalne produkty naprawdę warto mieć w swojej spiżarni. Zobaczcie.
Podobne posty
-
„Brzytwa” odsiedział wyrok za zabicie dwóch osób, teraz 81-latek podejrzany jest o kolejne zabójstwo
Policjanci z Dolnego Śląska zatrzymali 81-letniego Waltera R., który podejrzany jest o zabójstwo mieszkańca Kamiennej Góry.... -
Kradzionym samochodem uciekał przed policją, wpadł do rzeki i dachował
Sprzed jednego ze sklepów w Złotym Stoku (województwo dolnośląskie) skradziono samochód. Policjanci, którzy jechali na miejsce... -
Auto, którym jechały cztery osoby, zostało ostrzelane. Pociski wybiły boczną i uszkodziły przednią szybę
Mieszkaniec Lubina (województwo dolnośląskie) kilka razy strzelił w stronę samochodu, w którym znajdowały się cztery osoby....